ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020

Γ.  Βαγενάς: Τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών δεν αφορούν κανέναν


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ.  Βαγενάς: Τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών δεν αφορούν κανέναν

Την απογοήτευση της αγοράς για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση σε σχέση με τις επιπτώσεις στην οικονομία από τον κορωνοϊό, εξέφρασε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Γιώργος Βαγενάς.


Όπως είπε ο κ. Βαγενάς αμέσως μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η Ομοσπονδία στον Χρήστο Σταϊκούρα, ο υπουργός Οικονομικών επικοινώνησε μαζί του.

«Τον τιμάει αυτό αλλά φυσικά δείχνει τη δύναμη μας, ότι δηλαδή εάν είμαστε όλοι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα. Είπαμε ότι δεν αφορούν απολύτως κανέναν τα μέτρα και ότι είναι ελάχιστες οι επιχειρήσεις, που υπό προϋποθέσεις τις αφορούν τα μέτρα που εξήγγειλαν. Εμείς ζητήσαμε για τους τρεις Νομούς που βρίσκονται σε «καραντίνα» να υπάρξουν μέτρα που θα μπορούν να ελαφρύνουν τις επιχειρήσεις. Κάντε μια βόλτα έξω για να δείτε τι «βομβαρδισμένο» τοπίο επικρατεί στις πόλεις της Πάτρας, του Αιγίου, στην Αμαλιάδα και στην Ζάκυνθο. Στην Ζάκυνθο μιλάμε για πτώση του τζίρου και των κρατήσεων πάνω από 60%¨, είπε χαρακτηριστικά η κ. Βαγενάς.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επισήμανε ότι οι τωρινές επιπτώσεις έρχονται μετά και την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων που επηρέασαν πάρα πολύ τις τοπικές οικονομίες και ιδίως εκείνη της Πάτρας.

«Ο Υπουργός μου είπε ότι δεν μπορεί να πάρει μέτρα μόνο για τους τρεις  Νομούς. Εγώ το αρνήθηκα αυτό γιατί ουσιαστικά ανακοίνωσαν μέτρα όπως κλειστά σχολεία, πανεπιστήμια κτλ. μόνο για τους τρεις Νομούς. Άρα θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη από την κυβέρνηση για Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο. Έχουν φύγει όλοι οι φοιτητές από την πόλη, λείπουν χιλιάδες άτομα, που είναι η κινητήριος δύναμη των επιχειρήσεων και λείπουν χρήματα από την πόλη. Απαιτούμε να πάρει μέτρα για τους τρεις Νομούς», συμπλήρωσε.

Σημείωσε δε ότι ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν μέτρα για όλες τις επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. «Υποστήριξε ότι τα μέτρα που ισχύουν εδώ τώρα, μπορεί να ισχύουν σε λίγο καιρό σε όλη την Ελλάδα, άρα θεωρεί ότι θα πρέπει να βγουν μέτρα για όλες τις επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια. Δεν μας εξήγησε όμως με ποιον μηχανισμό θα γίνει αυτό. Εμείς ζητάμε αναστολή όλων ρυθμίσεων, φορολογικών, ασφαλιστικών και πληρωμών σε όλες τις επιχειρήσεις. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν θα διαλέξει αυτή τη δέσμη μέτρων αλλά μάλλον δέσμη βάσει της πτώσης του τζίρου. Όπως και να έχει, επειδή αυτό είναι λίγο επικίνδυνο, αποφασίσαμε στην ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό το Επιμελητήριο, να είμαστε σε επαφή όλοι οι Φορείς, να είμαστε συντονισμένοι και να μπορέσουμε να δώσουμε το δικό μας αποτύπωμα για το πώς πρέπει να βαδίσουμε τις επόμενες μέρες», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βαγενάς.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο